Project Digitale Kamerbordjes een groot succes!

Eén van projecten waar ik mij de afgelopen maanden in heb mogen vastbijten was het Digitale Kamerbordjes project bij het Reinier de Graaf ziekenhuis. Met dit project werden ruim 280 patiëntenkamers voorzien van een E-papier bordje waarop patiëntinformatie wordt getoond. Niet geheel uniek in Nederland, maar wel de eerste toepassing waarbij er gebruik wordt gemaakt van een volledige geautomatiseerde koppeling met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en waar een implementatie op deze schaal gebeurde.

Als projectleider was ik verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van het basisconcept, het betrekken van stakeholders en de aansturing van de leverancier(s). Alhoewel dit project (net als alle andere projecten) zijn spannende momenten kende, is het ons, het projectteam, toch gelukt om tijdens de opening van het gloednieuwe ziekenhuis een prachtig resultaat af te leveren. Persoonlijk vond ik het samenspel tussen hardware, software en presentatie ontzettend uitdagend.

Inmiddels zijn we enkele weken verder en hebben we bewezen dat IT-toepassingen daadwerkelijk verrassend eenvoudig en bijzonder stabiel kunnen draaien. Naar aanleiding van dit grote succes heeft de leverancier ICTZ een artikel gepubliceerd over het project.

Lees het artikel…