Hét Nationaal Intranetsymposium 2017

Altijd leuk om op dit geweldige event te mogen spreken. Inmiddels is het de 4de keer dat ik als spreker of bezoeker bij het Intranetsymposium van De Walvis aanwezig ben.

Ook deze editie, op 16 november, heeft Alex een geweldige line-up van inspirerende sprekers weten te mobiliseren die gezamenlijk een interessant programma vullen. Zelf leid ik deze keer één van de breakouts met als

onderwerp “Hoe krijg je meer draagvlak bij het bestuur en management als het gaat om intranet”.  Het uitgangspunt van de sessie is: een intranet kan alleen een succes worden als de raadvan bestuur en het management er volledig achter staan. Maar hoe krijg je die steun? Niet alleen in woorden, maar ook in daden. In deze sessie gaan we samen op zoek naar praktische handvatten.

Evenementen van De Walvis

Alex van Schooten, eigenaar van communicatiebureau De Walvis, heeft (zeer indrukwekkend) de afgelopen jaren twee intranet symposia formats ontwikkeld. Ontstaan vanuit een behoefte om meer kennis naar de Noordelijke provincies te brengen, organiseert Alex inmiddels evenementen door het hele land. Deze evenementen onderscheiden zich in omvang, inhoud en de combinatie van theorie&praktijk. Niet alleen ‘zoekende’, maar ook kenners en belangrijke leveranciers weten de weg inmiddels te vinden. Vaak trekken de evenementen tussen de 50 tot 100 bezoekers, hetgeen wat de evenementen een “intieme” sfeer geven en iedereen de mogelijkheid geeft om met elkaar in gesprek te gaan. Een belangrijk onderdeel is de mogelijkheid om bij uitgenodigde organisaties live een kijkje te nemen in hun intranet (dus geen verkooppraatje van leveranciers). Alex heeft zich ontpopt als een bevlogen dagvoorzitter, die niet alleen het tempo er flink in houdt, maar ook open staat voor opbouwend kritiek. Hierdoor kan ik echt zeggen dat elke editie de vorige weer overtreft.

Mocht je bij toeval op dit artikel zijn gestuit, geïnteresseerd zijn in (sociale) intranetten en nog geen plannen voor 16 november hebben, dan zou ik zeker overwegen om een kaartje te bemachtigen.

Wellicht tot dan 😉